DE MARITIEME WERELD IN 2050

Magazine

Magazine Blauwdruk 2050

Stichting NISS heeft dit magazine 'Blauwdruk 2050, de maritieme wereld voorbij de horizon' uitgegeven in het kader van het honderdjarig bestaan in 2016 met als doel de lezer te inspireren, te stimuleren om na te denken over de lange termijn en een perspectief te bieden voor innovatieve ontwikkelingen zowel voor de scheepvaart als de scheepsbouw. 

Pdf downloaden

Klik hier om het magazine online te lezen

 
Column Yvla Poelman - Pagina 16
 
Zelfvarende schepen: goedkoper, veiliger, schoner - Pagina 18

 

 
Energiedragers van de toekomst - Pagina 30

 

 
De kracht van de zee - Pagina 38

 

 

 
Big data op zee: de mens moet centraal staan - Pagina 46
 
Stad op de golven - Pagina 54
 
Andere interessante bronnen
  • DNV GL - Technology Outlook. DNV GL geeft elke vijf jaar een Technology Outlook uit. Dit rapport heeft als doel hun klanten en stakeholders een basis te bieden voor discussie en inzicht te geven in de technologie ontwikkelingen van de aankomende jaren. 
  • Wärtsilä - Vision of Future Shipping. Wärtsilä heeft in zes innovatieve concepten een beeld geschetst op de toekomst van de scheepvaart.  
  • Wärtsilä - Shipping Scenarios 2030. Wärtsilä bracht in 2010 een studie uit voor shipping scenario's 2030. In dit rapport schetsen zijn drie scenario's voor de toekomst, getiteld 'Rough Seas', 'Yellow Rivers' en 'Open Oceans'. 
  • BP Energy Outlook 2035. Volgens BP's Energy Outlook stijgt de energie consumptie tussen 2014 en 2035 met 34%. Dit komt door een groei in de wereld economie en de wereld populatie. 
  • Market Forecast Report 2014-2035. SEA Europe (European Ships and Maritime Equipment Association) heeft een Market Forecast Report opgeleverd met een perspectief op newbuilding requirements voor schepen tot 2035. 
  • Future Ship Powering Options. Een rapport over alternatieve voorstuwingsmogelijkheden, gepubliceerd in 2013 door de Royal Academy of Engineering. 
  • DNV GL - The Future of Shipping. DNV GL publiceerde in 2014 een rapport met de titel 'the future of shipping'. Veiliger, slimmer en groener. 

 

 
secretariaat
Schippersgracht 9
1011 TS Amsterdam
secretariaat@niss100.nl
 
e-mailTwitterLinkedinYoutube